FOTO: FK Željezničar

Postali partnerski klubovi

FK Željezničar potpisao ugovor o saradnji sa nekadašnjim premijerligašem

S. Mlaćo

Zanimljiva vijest stiže sa Grbavice.

Naime, ugovor o saradnji potpisali su FK Željezničar i FK Budućnost Banovići.

Danas su to zvanično potvrdili sa Grbavice.

“U Plavom salonu na Stadionu Grbavica predstavnici FK Željezničar i FK Budućnost iz Banovića potpisali su ugovor o međusobnoj saradnji i razumijevanju čime su dva kluba postali partnerski klubovi koji će u narednom periodu sarađivati u oblasti sporta, ali i drugim segmentima funkcionisanja klubova.

Na ovaj način FK Željezničar posebnu pažnju posvećuje domaćem tržištu te širi krug djelovanja i u drugim sredinama i gradovima Bosne i Hercegovine.

FK Budućnost Banovići takmiči se u m:tel Prvoj  ligi Federacije BiH te su jedan od klubova sa najmlađim igračkim kadrom.

Također, juniorska selekcija FK Budućnost učestvuje u takmičenju Premijer lige BiH i jedan su od klubova sa najorganizovanjom i najuspješnijom školom fudbala na prostoru Tuzlanskog kantona.“, stoji u objavi FK Željezničar.

Juniori Budućnost su upravo prije par dana savladali juniore FK Željezničar sa 3:0.

FK Željezničar je trenutno na trećem mjestu Premijer lige sa 42 osvojena boda i Plavi vode bitku za plasman u Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Budućnost je na četvrtom mjestu Prve lige sa 37 osvojenih bodova, no ove sezone se neće moći uključiti u borbu za prvaka.

NK GOŠK je jednom nogom već prvak i Gabeljani suvereno koračaju ka povratku u elitni rang bh. nogometa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.