Za fudbalske knjige

Akcija sa sjevera je nestvarna, ovo nije radila ni Barcelona: Od golmana do strijelca

Haris Zilić

Države koje smo smatrali amaterskim u fudbalu samo deceniju unatrag iz godine i godine pokazuju da itekako napreduju i često vidimo dosta iznenađenja kako na klupskom, tako i reprezentativnom nivou, ali također vidimo i neke poteze na kojim bi im zavidjeli i mnogo poznatiji fudbaleri.

Farska Ostrva u posljednje vrijeme dosta ulažu u fudbal. Osjeti se to na rezultatima reprezentacije, ali i klubova u evropskim kvalifikacijama.

Njihova liga je sve više ozbiljnija, a internetom kruži jedan nevjerovatan pogodak, tačnije akcija.

Pojavio se snimak utakmice šestog kola tamošnje Premier lige koja je odigrana 16. aprila ove godine.

Klaksvik je sa 2:0 savladao Vikingur, ali cijelu slavu nosi akcija iz 80. minute susreta.

Domaći fudbaleri su postigli pogodak tako što je cijelim tim dotakao loptu iz prve.

Počelo je od golmana Pettersena i na kraju je završilo sa strijelce gola Lassijem.

Akcija kakvu nije imala ni Barcelona u vrijeme Guardiole i tika-take.

Pogodak je odmah postao hit na društvenim mrežama, a Farani su pokupili svoje minute slave.

Kako god, nema sumnje da se radi o vhunskoj akciji koju bi trebalo prikazivati i na časovima fudbala, svaka čast igračima Klaksvika za akciju godine.

Liga na Farskim Ostrvima igra se kalendarski od Marta do oktobra, a lider nakon osam odigran kola je upravo Klaksvik sa maksimalna 24 osvojena boda, pratih ih HB Torshvan sa 20 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.