Pojačanje iz Portugala

Spremna prva Tegeltijina transfer "bomba"

Esmer Oštraković

Ekipa Borca naredne sezone želi da igra još veću ulogu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, te da se bori za trofej, ali i da napravi nešto više u kvalifikacijama za evropska takmičenja.

Najavili su iz Borca da će se u ovom prijelaznom roku mnogo pojačati, te da će biti dosta opasniji u narednoj sezoni.

Spremna je i prva transfer "bomba" koje je najavio Tegeltija. Radi se o nekadašnjem mladom reprezentativcu Švicarske, Joau Oliveiri.

Ovaj krilni napadač koji ima 27 godina rodom je iz Niona, a navodno je ostalo još samo da potpiše ugovor sa Borcem, jer sve praktično dogovoreno.

On će u Broac doći kao slobodan igrač jer mu je istekao ugovor sa Leixoes u kojem je igrao, a koji je član druge portugalske lige.

Prošao je Oliveira sve omladinske selekcije Švicarske, a ponikao je u ekipi Basela iz kojeg je prešao u ekipu Luzerna.

Iz Luzerna je 2017. godine prešao u ekipu Lycheea gdje je bio na posudbi, a nakon toga je potpisao za Lausanne-Sport.

Ove sezone je u 28 odigranih utakmca u portugalskoj drugoj ligi postigao tri gola, te je dodao četiri asistencije.

Od njega se očekuje da donese potrebnu brzinu ekipi iz Banjaluke, a sve bi trebalo biti ozvaničeno u narednih nekoliko dana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ekipu Borca je do sada zvanično napustio Benjamin Tatar, a očekuje se da će biti još odlazaka, ali i dolazaka.

Najbliže dresu Borca su Zoran Kvržić koji je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, te Nemanja Mihajlović koji je proteklu sezonu nastupao u Slogi Meridian iz Doboja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.