Uskoro će sve biti zvanično

Uprava Borca ne miruje: Završen novi jako važan potpis

Esmer Oštraković

Uprav Borca iz Banjaluke polako, ali sigurno pravi ekipu za narednu sezonu, a očekuju se dolasci nekoliko jako dobrih pojačanja.

Naravno sigurno je i to da će neki igrači napustiti tim iz Banjaluke, a trenutno je to uradio samo Benjamin Tatar.

Uprava Borca je produžila ugovor sa kapitenom Aleksandrom Subićem koji je danas potpisao novi dvogodišnji ugovor, a uskoro će sve biti ozvaničeno.

U protekloj sezoni Subić je bio kapiten Borca, te je igrao jako dobro i nagrađen je novim ugovorom u trajanju od dvije godine.

Najavili su iz Borca da će se u ovom prijelaznom roku mnogo pojačati, te da će biti dosta opasniji u narednoj sezoni.

Spremna je i prva transfer "bomba" koje je najavio Tegeltija. Radi se o nekadašnjem mladom reprezentativcu Švicarske, Joau Oliveiri.

Ovaj krilni napadač koji ima 27 godina rodom je iz Niona, a navodno je ostalo još samo da potpiše ugovor sa Borcem, jer sve praktično dogovoreno.

On će u Borac doći kao slobodan igrač jer mu je istekao ugovor sa Leixoes u kojem je igrao, a koji je član druge portugalske lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ekipu Borca je do sada zvanično napustio Benjamin Tatar, a očekuje se da će biti još odlazaka, ali i dolazaka.

Najbliže dresu Borca su Zoran Kvržić koji je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, te Nemanja Mihajlović koji je proteklu sezonu nastupao u Slogi Meridian iz Doboja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.