Viveros na meti bordo kluba

Poznati kolumbijski novinar na Twitteru potvrdio još jedan veliki transfer FK Sarajevo?

Endin Čaušević

U FK Sarajevo ovog ljeta rade punom parom što se tiče pojačanja, a čini se da bi još jedno itekako zvučno ime moglo stići na Koševo. Sudeći po objavi poznatog novinara iz Kolumbije čini se da je Sarajevo završilo još jedan posao, a to je transfer Kevina Viverosa.

Navijači Sarajeva su itekako oduševljeni pojačanjima koje je ovaj klub uspio dovesti na početku priprema za novu sezonu, no čini se da u klubu s Koševa još uvijek nisu završili s dovođenjem zvučnih imena.

Prije dva dana u bh. prijestolnicu stigao je i reprezentativac Venecuele, Adalberto Peneranda, čija potvrda transfera u Sarajevo se očekuje veoma brzo, ali Penerada nije jedini igrač iz Južne Amerike koji će pojačati bordo klub.

Nedavno su se pojavile špekulacije da Sarajevo želi dovesti i Kevina Viverosa koji je jedan od najboljih igrača kolumbijskog Deportivo Calija gdje igra na posudbi iz Caraboboa.

Mediji u Kolumbiji objavili su prije nekoliko dana da je Sarajevo pokazalo veliki interes za Viverosa i da su već u toku pregovori klubova oko transfera ovog Kolumbijca u redove bh. premijerligaša. Sarajevo pregovara s FC Carabobo kojim je vezan ugovorom Viveros, ali i sa Deportivom oko raskida posudbe jer klub iz Calija ima pravo otkupa njegovog ugovora.

Da se tu zaista nešto dešava pokazala je i objava poznatog kolumbijskog novinara Jaimea Dinasa koji je objavio sinoć na zvaničnom Twitter profilu da je transfer Viverosa iz Deportiva u Sarajevo već završena stvar.

"Danas je postignut konačan dogovor Deportivo Calija i Sarajeva iz BiH oko transfera napadača Kevina Stivena Viverosa Rodallege", poručio je Dinas na Twitteru.

Očekuje se da će Sarajevo platiti određeni iznos obeštećenja za Viverosa, a Kolumbijac bi trebao biti veliko pojačanje u novoj sezoni bordo kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, dolasci Penerande i Viverosa znače da će biti vjerovatno i odlazaka s Koševa.

Zbog dolaska igrača iz Južne Amerike sve je izvijesniji odlazak Giorgija Guliashvilija koji bi kako stvari stoje trebao na posudbu u mostarski Velež.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.