Nakon dugo vremena vratio se na Instagram

Penaranda se oglasio nakon potpisa za FK Sarajevo: "Veoma sam..."

Esmer Oštraković

Danas su iz FK Sarajevo potvrdili ono o čemu se danima pisalo, a to je da je Adalberto Penaranda novi fudbaler tima sa Koševa.

Bivši igrač Udinesea, Watforda i Granade je prije nekoliko dana stigao u glavni grad BiH i bilo je pitanje trenutaka kada će biti zvanično predstavljen.

FK Sarajevo je na društvenim mrežema potvrdilo realizaciju možda i najzvučnijeg klupskog transfera u posljednjih 10 godina kada je u pitanju Bordo kluba.

Nekoliko sati nakon toga na svom zvaničnom Instagram nalogu oglasio se i sam fudbaler.

"Veoma sam sretan zbog ove prilike koja mi se ukazala u sjajnom klubu sa ambicioznim projektom u Evropi. Hvala FK Sarajevo, predsjedniku Ismiru Mirviću i direktorici Alimanović na povjerenju kao i svim mojim prijateljima i ljudima sa kojim radim što su omogućili da se ovo desi", napisao je Penaranda.

Dvadesetšestogodišnji ofanzivac je jedan od najtalentovanijih fudbalera svoje države u novijoj historiji.

Već sa 18 godina potpisao je ugovor sa Udineseom koji ga je posudio u Granadu za koju je u 27 utakmica postigao 5 golova uz 5 asistencija.

Ukupno je u Španiji odigrao 66 utakmica u svim takmičenjima, a osim Granade igrao je na posudbama u Malagi i Las Palmasu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veliki transfer ostvario je 2016. godine kada je prešao iz Udinesea u Watford u transferu vrijednom skoro 11 miliona eura.

Kao igrač Watforda igrao je na posudbama u Eupenu i CSKA iz Sofije da bi prošlog ljeta nakon isteka ugovora potpisao za Boavistu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.