Fudbalsko prvenstvo Turske

Hasagić slavio, Zec tugovao

Adnan Beganović

Danas su odigrane tri utakmice 9. kola turske Super lige.

Buyuksehir našeg Kenana Hasagića upisao je domaću pobjedu u duelu sa Gaziantepsporom, Genclerbirligi za koji nastupa bh. reprezentativac Ermin Zec poražen je na gostovanju kod Trabzonspora, a Antalyaspor svladala je Konyaspor (1:0).

Buyuksehir je pred svojim navijačima s minimalnih 1:0 svladao Gaziantepspor. Jedini pogodak na utakmici postigao je Kose u 33. minuti, a Hasagić se vratio na gol nakon što je prošlu utakmicu propustio zbog povrede.

Genclerbirligi je sjajno otvorio duel protiv Trabzonspora. Momčad našeg reprezentativca Ermina Zeca povela je u 32. minuti pogotkom Calika, no u drugom dijelu domaći su uspjeli preokrenuti rezultat. Prvo u 68. minuti Yilmaz poravnava, da bi četiri minuta kasnije Coelho pogodio za 2:1, a pogodak za konačnih 3:1 postigao je Bulut u 81. minuti. Zec je na terenu proveo 75 minuta.

Antalyaspor je s minimalnih 1:0 svladala Konyaspor, a jedini pogodak na utakmici postigao je Seras u 31. minuti.





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.