FOTO: FK Sarajevo

Do 2025. godine

Buljubašić produžio saradnju sa FK Sarajevo

Haris Zilić

U FK Sarajevo Uprava maksimalno radi ovo ljeto, a danas u pokazali i da gledaju na budućnost kluba sa Koševa.

FK Sarajevo produžio je ugovor sa mladim Muhmedom Buljubašićem.

Novi ugovor je važeći do 2025. godine, a FK Sarajevo se i zvanično oglasio povodom ovog potpisa.

"FK Sarajevo i Muhamed Buljubašić potpisali su novi ugovor prema kojem će talentovani veznjak na Koševu ostati najmanje do 2025. godine, uz opciju produženja na još jednu godinu.

Devetnaestogodišnji Buljubašić je u Akademiju FK Sarajevo stigao prije tri godine i nametnuo se kao jedan od najboljih igrača u svojoj generaciji. Iako je doživio jednu tešku povredu uspješno se oporavio i nastavio pokazivati veliki potencijal koji ima.

Kao član Akademije u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji bio je šampion BiH, kao i osvajač Kupa BiH. Za prvi tim je debitovao 2021. godine u utakmici protiv Slobode i standardni je član omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Muhamedu želimo mnogo sreće i uspjeha u bordo dresu", stoji u objavi FK Sarajevo.

Bordo tim u četvrtak na Kševu igra revanš utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige protiv Torpede Kutaisija.

Prvi meč u Gruziji završen je rezultatom 2:2, a Bordo tim će u revanšu imati ogormnu podršku svojih navijača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poznate su i cijene ulaznica, a najjeftinija je za djecu do 14 godina i iznosi samo 2 KM. Cijena za istok je 10 KM, za zapad 12, a za zapad galeriju 20 KM.

Utakmica Sarajevo - Torpedo igra se u četvrtak, 20. jula 2023. godine, s početkom od 21 sat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.