Velež već vodi 3:0

Stranac postigao prvi gol u novoj sezoni Premijer lige BiH - debakl Zvijezde u Mostaru u najavi

Edmir Škorić

Prvu utakmicu Premijer lige BiH u sezoni 2023/24 igraju Velež i Zvijezda 09 na stadionu Rođeni u Mostaru, a početak za domaće kao iz snova.

Velež je ugostio novog premijerligaša i od početka dominira na terenu. Nekoliko zicera su propustili Mostarci, spašavao je goste Jelovac u 3-4 navrata...

Činilo se kako je samo pitanje vremena kada će se zatresti mreža gostiju, a dogodilo se to u 19. minuti. Lopta je došla do Šturma koji lijepo šutira sa vrha šesnaesterca i dovodi Rođene u vodstvo od 1:0.

Klemen Šturm je Slovenac koji je došao ovog ljeta u Velež i već u prvoj zvaničnoj utakmici postigao pogodak.

Već u 25. minuti Velež dolazi do nvoog gola. Anđušić je pogodio, ali mu je prethodno sjajno ubačajem s desne strane asistirao Oreč. Nekoliko minuta kasnije i Krajnc je zabio, pa je već 3:0 u Mostaru. Debakl Zvijezde!

Sastavi:

FK Velež: Hadžikić, Oreč, Hrkač, Anđušić, Mlinarić, Džafić, Kadrić, Šturm, Halilović, Mahmić, Krajnc.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Zvijezda 09: Jelovac, Janković, Ristanović, Tomanović, Raca, Matić, Gavrić, Subašić, Veličković, Goodswill, Maksimović.

Sutra igraju GOŠK - FK Tuzla City, te FK Sarajevo - FK Sloga Doboj. Preostala tri meča prvog kola su odgođena zbog evropskih obaveza Željezničara, Zrinjskog i Borca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.