Crnkić u dresu Tuzle City

Prijatelji se opraštaju od Nermina Crnkića

Zabio je jedan od najljepših golova u Premijer ligi, Osimova izjava o njemu se još prepričava

Samir Mlaćo

Tužna vijest stigla je jutros iz Sjedinjenih Američkih Država.

U 30. godini preminuo je nekadašnji član FK Sarajevo i FK Tuzla City.

Radilo se o srčanim problemima i prema informacijama do kojih smo došli Crnkić je pronađen u svom stanu nakon što se nije javljao na pozive.

U Premijer ligi je brzonogi ofanzivac ostavio lijep trag, a posebno će se pamtiti 'makazice' u gradskom derbiju Tuzle City i Slobode.

Maestralno je pogodio Crnkić, a kasnije je govorio za SportSport.ba.

"Bila je teška utakmica. Derbi je uvijek teško igrati. Dobro smo krenuli, prvih 15-20 mintua, a ovog pogotka ću se dugo, dugo sjećati. Drago mi je što sam dao taj gol", kazao je Crnkić za SportSport.ba, 30.03.2019. godine.

Nešto kasnije i legendarni šef struke Željezničara Amar Osim govorio je u najavi meča protiv Tuzle City upravo o Crnkiću.

Istakao ga je kao veliku opasnost, te opisao u svom stilu.

“Crnkić je opasan k'o plin“, kazao je tada Osim.

I zaista je takav bio Crnkić za kojeg saigrači imaju samo riječi hvale, a svi su od jutros u šoku.

Vratio se Crnkić nedavno u Sjedinjene Američke Države gdje je i živio, a povremeno se spominjalo da bi se mogao vratiti u Premijer ligu.

Od njega se upravo oprostio FK Sarajevo.

Učinio je to i FK Željezničar, ali i FK Tuzla City.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.