FOTO: Adem Ćatić/fkz.ba

Hrabar potez je napravio

Ovčina bi brže od očekivanog mogao se vratiti na teren?

Samir Mlaćo

Gostovanje u Bakuu kod Neftchija pretvorilo se u pravu dramu za člana FK Željezničar Harisa Ovčinu.

Ovčina se tek nedavno priključio Plavima i brzo pokazao da će biti veliko pojačanje.

U Bakuu je zaigrao od prve minute, a žestoki domaćini ga nisu štedjeli. U jednom od duela glavama izvukao je deblji kraj.

Brzo je prevezen u bolnicu, a iz Željezničara su saopštili da se neće vratiti sa ekipom i da ostaje u bolnici u Bakuu.

Ovčina je zadobio frakture jagodice i kosti gornje vilice (ossis zygomatici, sinus maxillaris), a trener Nermin Bašić jasno je kazao da je zdravlje njegovog nogometaša na prvom mjestu svima i da mu želi što brži oporavak.

Ovčina je jutros stigao u Sarajevu, a kako saznajemo imao je opciju operacije ili odmah vraćanja kosti 'ručno' pod anestezijom. Prva bi značila i duže odsustvovanje sa terena, te je Ovčina izabrao ovo drugo i zaista napravio hrabar potez.

Pokazao je da se želi što prije vratiti i biti sa ekipom te pomoći u ostvarenju ciljeva.

Dobio je veliki broj poruka od strane navijača koji su mu pružili podršku i poželjeli da se što prije vrati.

Sve je prošlo u najboljem redu, Ovčina će sada na kućno mirovanje, a naredne sedmice će se znati koliko će trajati oporavak.

Ono što je najbitnije, jeste da se 26-godišnjak osjeća dobro i da ima sve preduslove da oporavak protekne u najboljem redu, odnosno po planu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovčina je na Grbavicu stigao iz FK Velež gdje nije nastupao posljednju polusezonu zbog neslaganja sa Upravom kluba.

Na kraju sezone je prekinuo saradnju i stigao na Grbavicu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.