FOTO: FK Borac

Banjalučani poraženi na Grbavici

Tegeltijino ponoćno riganje vatre: Željezničaru poručio jednu riječ, a Borcu se nagovorio svega

Admin Čaušević

Borac je u novu sezonu Premijer lige ušao porazom od Željezničara. Domaćin na Grbavici je slavio sa sigurnih 2:0 te je potpuno nadigrao Banjalučane i to u svakom segmentu igre. 

Mnogo Borac na čelu sa predsjednikom Milanom Tegeltijom očekuje od ove sezone, međutim već prvi pravi izazov u Premijer ligi donio je potpuno razočarenje.

Nakon odigrane utakmice na Grbavici predsjednik Banjalučana se oglasio na Twitteru i može se reći da nije štedio igrače svog kluba. 

Tegeltija je gospodski postupio prema Željezničaru, uputio je čestitku Sarajlijama, dok se igračima i stručnom štabu Boraca nagovorio svega. 

"Željezničaru čestitke, a igračima i stručnom štabu Borca sram i stid za prikazanu igru i zalaganje večeras (sinoć op.a.)", počeo je Tegeltija te nastavio:

"Ako njih nije stid, mene jeste za njih! Protiv Austrije su pokazali da mogu i znaju."

"Ovo večeras je bio sraman i kukavički pristup utakmici, koji se više ne smije ponoviti", kategoričan je bio Tegeltija. 

U kvalifikacijama za Konferencijsku ligu Borac je odigrao odličan dvomeč protiv bečke Austrije i pokazao da ima određeni kvalitet, dok je na Grbavici ekipa Vinka Marinovića djelovala neprepoznatljivo.

I Marinović je poslije utakmice čestitao Željezničaru na zasluženoj pobjedi. 

"Čestitam Željezničaru, odigrali smo slabo. Prvo poluvrijeme smo, pa i do 2:0 faktički smo bili bez duel igre, nismo ni u našem posjedu bili dobri, a onda smo napravili neke izmjene. Imali smo neki pritisak, te jednu šansu, a Željo je zasluženo slavio i čestitam im", rekao je Marinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Slabo smo ušli u utakmicu, nismo ništa uradili što smo trebali. Dozvoljavali smo protivniku dosta posjeda, bili smo prvi dio na svojoj polovini. Nismo se probudili u nastavku, došao je prvi gol, a onda i drugi... Neki pritisak nije dao rezultat".

Borac u narednom kolu dočekuje maksimalni Igman te Banjalučani nemaju pravo na kiks u tom duelu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.