Promjene na klupi Rođenih

Nedim Jusufbegović nije više trener Veleža · Zvanično

Haris Zilić

FK Velež je nakon dva uzastopna remija na domaćem terenu protiv GOŠK-a i Širokog malo pokvario sliku sa starta prvenstva kada su 5:0 dekalsirali Zvijezdu 09.

Čini se da u mostarskom klubu atmosfera i nije baš najbolja, posljednjih dana.

Nedim Jusufbegović nije više trener FK Velež, došlo je do sproazumnog raskida saradnje.

"Fudbalski klub Velež i dosadašnji šef stručnog štaba Nedim Jusufbegović sprazumno su raskinuli saradnju.

Smatramo da je u ovom trenutku našem timu potrebna promjena na klupi, te smo se u korektnom razgovoru sa gospodinom Jusufbegovićem, sporazumjeli i odlučili za raskid.

Nedimu Jusufbegoviću želimo mnogo sreće i uspjeha u daljem radu. Do imenovanja novog šefa stručnog štaba, treninge će voditi Samir Merzić", stoji u saopštenju FK Velež nakon ptovrde o raskidu saradnje.

Izvjesno je da će Rođeni u potrgau za novim trenerom, očigledno nisu zadovoljni rezultatima sa starta sezone.

Pred Veležom je sada težak raspored, a već u ponedjeljak idu u goste Sarajevu koje je u nizu od dvije prvenstvene pobjede.

Naredni dani će dati odgovor ko će preuzeti Velež u veoma zgusnutom rasporedu. Nakon gostovanja Sarajevu, Velež dočekuje Željezničar, a zatim ide ekipi Igmana.

U osmom kolu dolazi Sloga Meridian u goste, a u cijeloj trci očekuje ih i zaostala utakmica protiv Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gradski derbi u okviru 3. kola između Zrinjskog i Veleža, koji je otkazan zbog nastupa Plemića u Evropi, odigrat će se u srijedu 18. oktobra ove godine.

To će biti ujedno i utakmice prije početka drugog kruga prvenstva kada Rođeni u 12. kolu gostuju Zvijezdi 09.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.