Nakon odlaska Nedima Jusufbegovića

Denis Ćorić prvi kandidat da preuzme FK Velež! · Saznajemo

Admin Čaušević

Pet bodova iz tri domaća susreta na startu nove sezone glavni su razlog zašto Nedim Jusufbegović više nije trener Veleža, a već se ističe prvi kandidat koji će preuzeti popularne Rođene. 

U Veležu su već zasukali rukave i krenuli u potragu za budućim šefom stručnog štaba, a kako SportSport..ba saznaje "lociran" je i prvi kandidat za užernu klupu.

Želja čelnika mostarskih Crvenih je da na klupu dovedu Denisa Ćorića, perspektivnog stručnjaka koji trenutno ima angažman na klupi GOŠK-a.

Kako SportSport.ba saznaje postoji obostrana zainteresovanost da Ćorić postane novi trener Veleža, međutim detaljnije i finalne razgovore tek treba obaviti.

Ćorić je odličan posao odradio u GOŠK-u, a i nedavno su se čelnici Veleža na licu mjesta mogli uvjeriti u njegove trenerske sposobnosti.

Gabeljani su u 2. kolu na stadionu Rođeni odigrali taktički veoma zreo i disciplnovan meč protiv Veleža i na kraju su zasluženo odnijeli bod poslije remija od 0:0.

Preostaje sačekati da Ćorić, Velež, ali i GOŠK pronađu zajednički jezik, ali sve vodi ka tome da će 43-godišnjak pruzeti popularne Rođene.

Velež je novu sezonu započeo visokom pobjedom nad Zvijezdom 09, poslije čega su uslijedili remiji sa GOŠK-om i Širokim Brijegom.

Igra, ali i forma pojedinih igrača u posljednja dva meča nisu bila na zadovoljavajućem nivou što je rezultiralo sporazumnim raskidom saradnje sa Jusufbegovićem. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ko god bude imenovan za novog trenera, već u prvom meču će imati težak posao jer u ponedjeljak od 21 sat na stadionu Asim Ferhatović Hase Velež će gostovati Sarajevu.

Inače, što se tiče Ćorića on je prije GOŠK-a vodio Široki Brijeg gdje jedno vrijeme bio i pomoćni trener, dok je svoju trenersku karijeru gradio i u Posušju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.