Dočekao je svoj trenutak

Najslađa osveta: Ismijavali su ga da je najružniji fudbaler svijeta, a onda im je pokazao svoju ženu

Admin Čaušević

Sada mu je 38 godina, uživa u penziji, ali i društvu svoje prelijepe supruge, ali daleko od toga da su mu život i fudbalska karijera bili slatki. Najveće poniženje je doživio igrajući u Španiji gdje su ga navijači izvrijeđali na osnovu njegovog izgleda, a zatim i pretukli.

Hameur Bouazza možda i nije toliko poznato ime u svijetu fudbala, ali je zbog svog izgleda svojevremeno bio etiketiran kao najružniji fudbaler na svijetu.

Rođen u Francuskoj, svoje fudbalsko ime je počeo graditi u engleskom Watfordu, a prvi inostrani angažman je napravio 2009. godine kada je otišao u Sivasspor.

Njegov angažman u turskom klubu je trajao svega pet dana. Tadašnji trner Bulent Uygun ga je odstranio zato što je smatrao da Alžirac šteti atmosferi u timu.

Najveći transfer je ostvario još na samom početku karijere kada je Fulham za prelazak iz Watforda platio oko šest miliona eura, međutim poslije toga je uslijedio pad u njegovoj karijeri.

Najteže iskustvo ga veže za Španiju kada je 2012. godine dobio batine od navijača Racing Santandera poslije niza slabih rezultata, iako je on sve nastojao ublažiti.

"Samo gubimo u posljednje vrijeme, a navijači misle da ćemo ispasti iz lige. Nije bilo ništa, hvala Bogu", kazao je Bouazza tada.

Alžirac je jedno vrijeme bio član i Millwalla

Poslije toga je imao kratak izlet u Alžiru, a nakon čega se vraća u Francusku gdje je nastupio za niz niželigaša, a posebno lijepu avanturu je imao u niželigašu Red Staru.

Tada je bio i u timu sezone. A dodjelu priznanja je iskoristio da svim kritičarima njegovog izgleda začepi usta kada se na svečanosti pojavio u društvu svoje supruge.

Njegova partnerica je izgleda zaista prekrasno u dugoj crnoj haljini i definitvino niko nije ostavila ravnodušnim. Možda mu karijera nije otišla u smjeru kojem je planirao, ali sa prelijepom suprugom pored sebe može biti zadovoljan kako mu se sudbina nasmijala.

Hameur Bouazza u društvu svoje supruge

Inače, tokom cijele karijere Bouazza je praktivao mjesec ramazan, odnosno ustezao se od jela i pića od zore pa do zalaska sunca.

"Ponosan sam što sam musliman. Ne mogu reć ida je kombinovanje posta i fudbala lako, ali Bog je tu da nam pomogne i vjerujemo u Njega. Samo treba da se molimo i vjerujemo", govorio je Bouazza svojevremeno.

Dok je na klupi reprezentacije Alžira sjedio Vahid Halilhodžić ovaj nekadašnji krilni fudbaler je ponekad znao i dobiti poziv da nastupi za popularne Pustinjske lisice. Od fudbala se oprostio još prije pet godina kada je igrao za niželigaša Fleruy 91.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.