Izjave trenera nakon utakmice

Ćosić: Treći put tenzije protiv Željezničara; Bašić: To je fudbal, kome se ne sviđa ima pozorište

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

FK Željezničar je s 1:0 savladao FK Igman u zaostaloj utakmici 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Strijelac je u 86. minuti bio Edin Cocalić, a nakon utakmice svoje reakcije dali su treneri obje ekipe.

Prvi je riječ dobio trener gostiju iz Konjica, Dženis Ćosić. Na kraju utakmice je bilo nervoze, a crveni karton je dobio dio tima iz Igmana, Zajko Zeba.

"Nekako, već treća utakmica u kojoj postoje određene tenzije, uvijek sa Željezničarom gdje se predstavljamo dobro. Smatram da je ovo i najbolja naša utakmica u ovom dijelu, prvom dijelu prvenstva, gdje smo se prikazali u jako dobrom svjetlu, odigrali dobro, odvažno, gdje su se igrači odgovorili na svim momentima i mogu da čestitam na svemu što su prikazali", rekao je Ćosić, pa nastavio:

"Primili smo gol iz standard situacije. Vidjet ćemo šta i ko je napravio grešku, međutim to je zadnji period utakmice. Sigurno je koncetracija malo opala i onda smo tu bili lošiji. Bez obzira na sve smatram da apsolutno nismo zaslužili ovaj poraz. Čestitke Željezničaru na pobjedi."

"Mislim da tenzije i odnos prema klupi našoj ne treba Željezničaru, nije bio korektan, što ne treba da se dešava apsolutno na ovakvim utakmicama i u ovakvom dobrom ambijentu. To je možda bio dio koji je bacio sjenu na meč, ali u svakom slučaju im čestitam na pobjedi. Smatram da ćemo se mi sigurno podizati kroz ovakve utakmice i vidio sam da ekipa može više, stekli smo novo povjerenje između nas i njih jer su i oni vidjeli da mogu više i ovo će nam poslužiti kao podstrek za nastavak prvenstva", zaključio je Ćosić.

Nakon njega riječ je dobio i Nermin Bašić, trener FK Željezničar. U tenzijama on vidi čar i poručio je onima kojima se ne sviđa, da imaju pozorište.

"Mislim da je to ljepota i strast fudbala, da ima i da frca na sve strane. Nije ovo pozorište, ko želi u pozorište, nek' ide u pozorište", rekao je Bašić, pa nastavio:

"Mislim da smo zaslužili u drugom poluvremenu, fanatični onaj Željo koji želi gol više. Mislim da smo trebali i ranije utakmicu riješiti, ali jako slatka pobjeda u 80. i nekoj minuti. Zaista čestitam svojim momcima."

"Danas se umor nije ni osjetio. Toliko fanatizma je bilo danas u našoj igri drugo poluvrijeme, noseći ovom sjajnom publikom. Danas je sredina sedmice, zaista ne znam odakle su ovi ljudi došli. Nevjerovatno kakva ljubav i drago mi je da tu ljubav s terena uzvraćamo svojim navijačima", dalje je rekao trener Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Igman se pokazao kao jako dobra ekipa, čvrsta, organizovana. Znali smo da će dosta defanzivno stojati kao protiv Borca. Imaju puno iskusnih igrača i teško je to probiti. U prvom poluvremenu su imali prilika, bilo je neizvjesno, ali mislim da je u drugom bila apsolutna dominacija Želje i zaslužena pobjeda."

"Radujemo se narednoj utakmici, a onda da odemo tu pauzu da se malo resetujemo i nakon Evrope i nakon svega. Raduje me zaista ova pobjeda, na kakav način je ona došla i ići ćemo mi hrabro i u Mostar", zaključio je. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.