Meč se igra od 15 sati

Jagodić i Bašić odredili početne postave: Krpić nije u kadru, Haračić i Dubačkić od prve minute

Samir Mlaćo

Od 15 sati u Doboju se igra zaostali meč 2. kola Premijer lige naše zemlje.

Snage će odmjeriti Sloga i Željezničar.

Treneri Vlado Jagodić i Nermin Bašić odredili su početne postave:

FK Sloga Doboj: Ščekić, Nikolić, Šipovac, Redžić, Karač, Popara, Batar, Milanović, Grabež, Jović, Vidić.

FK Željezničar: Muftić, Ovčina, Cocalić, Dubačkić, Jašarević, Mekić, Rustemović, Drljo. Ćosić, Amoah, Haračić.

U oba tima vladao je optimizam pred ovaj meč.

Mi bismo bili sretniji da ne igramo ovu utakmicu sutra, ali takva je odluka bila i ovo je sada trenutno drugačiji momenat nego tada kada smo je trebali igrati. Nadam se da smo pobjedom nad Tuzlom City napravili taj psihološki momenat u našu korist. Sigurno da svaka utakmica, a pogotovo protiv sarajevskih premijerligaša, donosi dodatni motiv“, rekao je jučer Jagodić koji je nakon toga nahvalio trener Željezničara, Nermina Bašića.

„Mladi kolega Bašić je izuzetno dobro krenuo i ovu sezonu. Napravio je dobre rezultate u evropskim utakmicama. Zgusnuti raspored im je uzeo mnoge energije. Sada su u svojim problemima u koje svi dođu. Sada razmišljaju nakon dva vezana poraza da im je ovo prilika da se izvade.

Željezničar je bez Sulejmana Krpića koji je ostao u Sarajevu zbog lakše povrede, a zbog kartona u timu nema iskusnog kapitena Aleksandra Kosorića.

"Čestitke Želji za rođendan. Što se tiče našeg narednog protivnika ulazi sa boljim raspoloženjem, ali mi želimo ispraviti sve. Mi vjerujemo u sebe treba da radimo, sreća će se negdje vratiti, duga je sezona", rekao je Nermin Bašić jučer na press konferenciji i nastavio:

"Vraća nam se Rustemović, ali imamo dva problema, Krpić i Mekić su upitni, vidjet ćemo šta će biti. Na put krećemo danas i odradit ćemo jedan trening u Jelahu. Nadam se da ćemo imati dobru utakmicu."

"Ne želimo ulaziti u novu negativu. Momci su svjesni i gledamo pozitivno na narednu utakmicu."

Nakon dva poraza, analiza?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Više bi me brinulo da nema neke ideje, duela, želje. Zadnju utakmicu smo analizirali i dobili smo puno duela, napravili smo sve da odradimo dobar posao, ali nažalost rezultatski nije bilo dobro. Nema pritiska u klubu, znamo da loše stvari u Bosni i Hercegovini vode u drugi smjer."

Pravdu u Doboju će dijeliti Aleksandar Njegomorović iz Prnjavora. Pomoćnici su Amer Macić i Nebojša Žugić. Kontrolor suđenja je Husein Terzić iz Travnika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.