U derbiju protiv Borca

Velež nakon 20 minuta ostao s igračem manje u Banjaluci

Edmir Škorić

U pretposljednjoj ujedno i derbi utakmici 9. kola Premijer lige Borac je na Gradskom stadionu ugostio Velež.

FK Borac želi večeras pobjedom da se učvrsti na prvom mjestu i da napravi još jedan korak bliže tituli, a u goste mu je došao ove sezone zaista sjajni Velež.

Ono što je pohvalno je da su navijači iz Mostara od samog početka prisutni na stadion. Nema ih u velikom broju, ali odmah su dobili priliku da prate meč i da bodre svoje ljubimce.

Sam početak meča donio je ofanzivan fudbal, nekoliko pokušaja na obje strane, a onda i isključene Asmira Suljića.

Fudbaler Veleža je dobio u 10. minuti javnu opomenu zbog prvog faula, a drugi je napravio desetak minuta kasnije. Sudija Njegomirović mu je bez problema pokazao put u svlačionicu.

Bivši igrač Sarajeva nije se bunio, svjestan da tu nema popravnog, već je odmah krenuo da napušta teren.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež će sada imati paklen zadatak da pokuša barem bod da izvuče igrajući s igračem manje više od sat vremena.

Odmah nakon što su se našli u situaciji da imaju igrača više, domaći su još ofanzivnije krenuli na gol rivala, imali 2-3 pokušaja, ali još uvijek nema golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.