Veliko pojačanje za ovaj tim

Benjamin Čolić novi igrač Tuzla Cityja! · Zvanično

Esmer Oštraković

Baš kako smo jučer i najavili, novi igrač Tuzla Cityja je Benjamin Čolić koji je danas i zvanično predstavljen u svom novom klubu.

Radi se o fudbaleru koji je dijete Željezničara. On je dres tima sa Grbavice nosio u periodu od 2009. do 2015. godine, a zatim je prešao u Čelik.

"Razgovor s predsjednikom Husićem bio je ključan i pokazao mi je ozbiljnost kluba. Jasan plan za povratak u gornji dio tabele postoji, i to me motivira. Radit ćemo naporno kako bismo što prije postigli te ciljeve i ponosno predstavljali FK Tuzla City na terenu", rekao je Čolić.

U redovima Zeničana nije se dugo zadržao. Već naredne zime digao je sidro i otišao u redove Zrinjskog.

Godinu dana nakon toga vraća se u Sarajevo, ali ne u Željezničar. Potpisao je za ekipu Olimpika, klub koji više ne postoji.

Otoka mu je bila posljednja stanica pred inostranstvo. U ljeto 2017. godine odlazi u Češku gdje potpisuje za  Karvinu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrao je još za Česke Budejowice, a od ljeta ove godine je slobodan igrač. 

Čolić osim pozicije desnog beka može igrati i na poziciji lijevog beka, ali i u veznom redu kao defanzivni vezni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.