Prepucavanja se nastavljaju

Tegeltija jedva dočekao - ponovo je uzvratio Sarajevu, udara tamo gdje najviše boli

Edmir Škorić

Od jučer traju prepucavanja između Fudbalskog kluba Sarajevo i predsjednika Borca Milana Tegeltije, koji ne ostaje dužan, pa je ponovo odgovorio bordo timu.

Nedavno su Borac i Sarajevo odigrali 1:1 i to golom koji je domaćin postigao iz ofsajda u nadoknadi vremena. Iz Sarajeva su u najavi duela s Borcem koji se igra u nedjelju na Koševu odlučili da "pecnu" Banjalučane.

Naime, iz bordo kluba su najavili ovaj susret na zanimljiv način. Potvrdili su da se meč igra u nedjelju od 19:45 sati s porukom: "Nema VAR-a, nema problema", aludirajući na ono što se desilo na prethodnom derbiju starih rivala.

Međutim, u Borcu nisu mogli da prešute takav potez iz bordo kluba, a predsjednik tog tima Milan Tegeltija koji je poznat po svojim statusima na Twitteru odlučio je da uzvrati.

"I sa VAR-om i bez VAR-a bordo plač je navika već stara", napisao je predsjednik Borca za manje od sat vremena nakon objave Sarajeva.

Ali, ubrzo je Sarajevo objavilo novu "provokaciju". "90+7. Fairplay", pisalo je na fotografiji Sarajeva naravno ponovo aludirajući na neregularan pogodak kojim je Borac uspio da dođe do izjednačenja u zaostalom meču drugog kola Premijer lige.

Prvi čovjek Borca je veoma brzo reagovao, ponovo na društvenoj mreži X (bivši Twitter op.a) gdje je napisao: "Nije majka Muju karala što je pao nego što se vadio".

Uz ovu poruku je podijelio tabelu na kojoj je strelicama pokazao da je razlika između njegovog Borca i Sarajeva šest bodova.

Odbrojavamo dane do početka još jednog velikog bh. derbija, ovaj put na Koševu, ali ova prepucavanja u najavi svakako su nam garancija da uzbuđenja neće nedostajati, ni najmanje.

Borac ima +6 u odnosu na Sarajevo i svakako bi i remi na Koševu bio sjajan rezultat, dok će Sarajevu igrati isključivo pobjeda kako bi nastavio utrku za naslovom prvaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naranvo, ne možemo o toj utakmici govoriti kao o odlučujućoj, ima još puno do kraja, ali svakako bi mogla da bude jedna od presudnih utakmica u sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.