Roma želi Pavlyuchenka

Iz Rome su najavili da u svoju ekipu u narednom prelaznom roku žele dovesti napadača moskovskog Spartaka Romana Pavlyuchenka.

Ruski reprezentativac je impresivno odigrao europsko prvenstvo, na kojem je bio i jedan od najboljih strijelaca sa tri postignuta gola i svojim je igrama privukao pozornost brojnih klubova.

Poslije Eura za ovog napadača bili su zainteresirani mnogi italijanski klubovi, poput Sampdorie, Bologne i Fiorentine, ali je rimski klub najzvučnije ime koji ima financijsku moć dovoljnu da ga odvoji od Spartaka, ukoliko i njegova želja bude zaigrati u inozemstvu.

Italijanski mediji tvrde kako je trener Rome Luciano Spalletti zatražio od vodstva kluba da dovedu upravo Pavlyuchenka, budući da im već nekoliko sezona nedostaje jedan pravi centarfor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.