Već u subotu Plave čeka novi izazov u Premijer ligi

Željezničar potvrdio rastanak sa Bašićem · Zvanično

Samir Mlaćo

FK Željezničar je upravo i zvanično potvrdio rastanak sa Nerminom Bašićem.

Sve je bilo završeno još jutros, ali tek sada je stigla potvrda sa Grbavice.

"FK Željezničar i Nermin Bašić potpisali su u poslijepodnevnim satima sporazumni raskid ugovora.

Nermin Bašić je na klupu Željezničara stigao 12. aprila 2023. godine. Uspio je “probuditi” ekipu u finišu Premijer lige BiH i Plavi su završili na trećem mjestu i izborili plasman u Konferencijsku ligu.

Ukupno je Željezničar vodio na 26 utakmica. Ostvario je 10 pobjeda, četiri remija i 12 poraza.

FK Željezničar se zahvaljuje Nerminu Bašiću na dosadašnjem angažovanju za Klub, te mu želi mnogo sreće u nastavku karijere.

Klub će u narednim danima užurbano raditi na pronalasku novog šefa stručnog štaba. Ekipu će privremeno voditi Samir Bekrić sa pomoćnicima Jasminom Kolašincom, Amirom Botonjićem, Kenanom Hasagićem i Anelom Hidićem.

Željezničar narednu utakmicu igra u subotu protiv Sloge. Susret na Grbavici počinje u 16:00 sati", stoji u objavi kluba sa Grbavice.

Bašić je sjajno započeo epizodu na Grbavici, Željezničar je izborio Evropu i dobio je velike pohvale navijača.

U Evropi su Plavi igrali jako dobro, kao i na startu sezone, ali onda velika kriza rezultata. Mnogo slabija ekipa kada se pogleda igrački kadar nije odgovorila izazova i došlo je do prekida saradnje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bašić je ekipu vodio posljednji put u Konjicu gdje je Željezničar u petak poražen 2:0.

Danas je Grbavicu napustio emotivno, u suzama, te je jasno da mu je itekako teško pao rastanak sa klubom sa Grbavice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.