Izjave trenera nakon meča

Marinović čestitao na karakteru; Alihodžić: Nećemo komentarisati... Splet okolnosti

Eldar Ganibegović, foto: Esmer Oštraković

Nakon utakmice Borac - Željezničar pred TV kamere stali su treneri oba tima i dali svoje komentare. Jasno je ko je bio zadovoljniji nakon meča. 

Danas je u okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine s 3:2 Borac slavio protiv Željezničara. Gol odluke i to jako diskutabilan postignut je u sudijskoj nadoknadi.

Poslije utakmice su treneri oba tima dali izjave pred TV kamerama. Prvi je riječ dobio trener sarajevskog tima, Haris Alihodžić:

"Otvorili smo loše utakmicu. Borac je iskoristio dvije šanse i poveo s 2:0. Preuzeli smo inicijativu nakon 30. minute. Zabili smo gol i imali stativu, došli u egal. Poluvrijeme se ušlo u 2:1. Borac je imao sjajnu šansu na startu, a kazna ih je stigla i Krpić je izjednačio. Onda se desila ta 90. minuta, nećemo ništa komentarisati... Spletom okolnosti smo taj gol primili. Prvih 20 minuta nije bilo dobro, poslije toga jako dobro i treba im čestitati."

Nakon njega, svoj komentar dao je i trener pobjedničke ekipe, Vinko Marinović:

"Čestitao bih igračima na karakteru. Došli smo do pobjede u zadnjim minutama. Dosta dobro smo odigrali prvih 30 minuta, imali rezultat i još dobrih šansi za gol. Jednu situaciju koju nismo dobro odradili Željezničar nas je kaznio za 2:1 na poluvremenu. U drugom je Jovo imao izglednu situaciju za 3:1, a onda nakon jedne naše greške 2:2. Poslije toga smo morali sve bacati u napad i na našu sreću postigli pogodak."

"Imamo još četiri meča, pauzu (reprezentativnu, op. a.) da se pripremimo za te utakmice i da je iskoristimo najbolje što možemo", dodao je. 

FK Borac prvi na tabeli, slijede FK Sarajevo i HŠK Zrinjski

Borac je s 33 boda prvi na tabeli, Sarajevo ima šest manje. Sedam manje ima Zrinjski, uz dvije utakmice manje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada su Plavi u pitanju, Željezničar je sedmi s 18 bodova. 

Sada slijedi reprezentativna pauza. Nakon nje, u 15. kolu, Borac će u goste kod Igmana u Konjic, dok će Željezničar biti domaćin Posušju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.