Ostaje stanovnik Mostara

Velež objavio novi potpis i obradovao navijače

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

FK Velež je prije par dana pokazao snagu protiv 'ljutog' rivala Zrinjskog i slavio 3:0. Slavili su navijači Veleža važnu pobjedu i veoma slatku, a sada su ih čelnici klubova obradovali sa novom informacijom.

Naime, novi ugovor potpisao je Omar Pršeš i on će ostati stanovnik Mostara do 2026. godine. U Velež je stigao iz FK Sloboda Tuzla početkom 2020. godine.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je vjernost Klubu produžio Omar Pršeš, koji će ga za crveni dres vezati do 30. juna 2026. godine.

U prisustvu članova Upravnog odbora FK Velež Adnana Frenje i Harisa Maksumića danas je u službenim prostorijama kluba potpisan ugovor koji će ovog dvadesetosmogodišnjeg Tuzlaka za Rođene vezati do ljeta 2026. godine.

Omar Pršes rođen je 07.05.1995. godine u Tuzli. Prve fudbalske korake napravio je u tuzlanskoj Slobodi, da bi kasnije igrao za Olimpik i Zvijezdu iz Gradačca, a redove fudbalskog kluba Velež pojačao je u januaru 2020. godine", stoji u objavi FK Velež.

Rođeni navode da već sklapaju igračku križaljku za budućnost.

"Produženje ugovora sa Omarom Pršešom dolazi u trenutku kada naš tim očekuju važne utakmice do kraja ove kalendarske godine, ali predstavlja značajan korak u sklapanju igračke križaljke Rođenih koji će na proljeće pokušati izboriti nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone", stoji u objavi mostarskog kluba.

Treba istaći je Pršeš srca navijača Veleža posebno osvojio u duelu protiv AEK-a na Grbavici kada je postigao sjajan pogodak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trenutno su Rođeni na četvrtom mjestu i nadaju se da mogu izboriti Evropu i ove sezone. Na svom kontu imaju 25 bodova i već pet mečeva ne znaju za poraz.

U narednom kolu u goste će NK Široki Brijeg, timu koji će svoje domaće utakmice do okončanja radova na terenu Pecare igrati u Posušju. Navijači Veleža najavljuju odlazak u velikom broju i nadaju se bodovima i sa ovog meča.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.