Uskoro potpisuje i ugovor sa Zeničanima

Darijo Purić trenira sa Čelikom

Darijo Purić, povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine i u prošloj sezoni jedan od najboljih fudbalera Modriča Maxima sa kojom je osvojio titulu prvaka naše zemlje, priključio se pripremama NK Čelik.

Danas je i stigao na Bilino polje gdje je počeo trenirati sa zeničkim premijerligašem. Uprava ekipe koju sa klupe predvodi šef stručnog štaba Ivo Ištuk u narednim danima otputovaće u Beograd, kako bi, najvjerovatnije,  otkupila ugovor ovog igrača od OFK Beograda. Purić je u proljetnom dijelu prošle sezone od pomenutog srbijanskog prvoligaša bio posuđen Modričanima.

Inače, kako kažu na Bilinom polju sa Purićem su postigli načelan dogovor o uslovima prema kojima će potpisati ugovor sa Čelikom, nakon što čelnici Zeničana "srede" njegovu „papirologiju“ sa Beograđanima. Nije isključeno ni da Purić bude posuđen Čeliku od OFK Beograda.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.