Dino Hamzić za San

"Igrači čvrsto stoje uz Varešanovića"

Adnan Beganović

Fudbalski klub Sarajevo trese velika kriza koja se odrazila i na rezultate kluba. Naime, Sarajevo je ispalo u četvrtfinalu kupa i tako je propustilo priliku da kroz ovo takmičenje osigura nastup u Evropi.

"Još uvijek smo u nekoj vrsti šoka zbog ispadanja iz kupa jer je to bila dobra prilika da se izbori izlazak u Evropu. Ovako nam ostaje samo prvenstvo u kojem smo treći, a ukoliko u naredne dvije utakmice protiv Drine i Veleža osvojimo šest bodova. moći reći da smo spasili ovu polusezonu", rekao je za San golman bordo momčadi Dino Hamzić i dodao:

"Nije nikakva tajna da su previranja u klubu utjecala na ekipu. Igrači su nervozni zbog neisplaćenih dugovanja prema njima. Kada je tek preuzela klub, nova Uprava nam je dolazila u svlačionicu, te obećavala sve i svašta. Međutim, sve su to bile obične laži. Govorili su kako će izmiriti dugovanja, kako će stabilizovati klub, a oni su ustvari samo doveli klub u još goru situaciju."

"Svašta se priča i piše po medijima. Kao primjer navest ću samo jednu možda i najveću laž i glupost koja se priča u posljednje vrijeme. Neki kažu kako su šef Mirza Varešanović i stariji igrači, poput Avdića i Ihtijarevića, u nekakvom talu. Jedina istina je da upraavo ti starosjedioci na Koševu i najviše rade za ekipu. I pored svega negativnog što se dešava unutar i oko kluba, niko i ništa ne može narušiti atmosferu među nama. Ja i moji saigrači čvrsto stojimo i u svemu podržavamo Mirzu Varešanovića i cijeli stručni štab. Zato i stojimo na ligaškoj tabeli relativno dobro s obzirom na cjelokupnu situaciju. Na nama igračima je da mislimo na teren, no kada imate toliko previranja u klubu, onda se to odrazi i na ekipu. Ja vam garantujem, da su ovdje neki neki drugi igrači i stručni štab, sve bi bilo odavno u totalnom rasulu. Neki igrači su za cijelu polusezonu dobili samo jednu platu, što ih opet nije spriječilo da na Pecari daju svoj maksimum", dodao je Dino Hamzić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.