Pojačanje među stativama

Veležov "shopping" u Hrvatskoj: Nakon nade Dinama među Rođene stiže i bivši Hajdukovac · Saznajemo

Admin Čaušević

Pred proljetni dio sezone Velež se odlučio za dovođenje igrača iz Hrvatske. Rođeni dovode ciljana pojačanja kako bi pojačali konkurenciju tamo gdje najviše škripi, a izgleda da su dvije pozicije "zakrpljenje".

Nakon što su uspjeli dovesti talentovanog Vitu Čaića iz Dinama, Rođeni su na pravom putu da dovedu i bivšeg golmana Hajduka, Tomislava Duku.

Osman Hadžikić je sigurna jedinica na gola Veleža, međutim u stručnom štabu mostarskog kluba su odlučili da ovom golmanu ipak treba konkurencija.

Kako SportSport.ba saznaje ukoliko se ne desi nešto nepredviđeno u narednim danima golmanske pozicije će pojačati 31-godišnji Duka.

Hrvat je posljednje dvije godine igrao u Litvaniji, branio je za Žalgiris. Bosna i Hercegovina će mu biti treća inostrana stanica jer je jedno vrijeme bio i u rumunskom Cluju.

Osim za Hajduk, Splićanin je branio za još nekoliko klubova u Hrvatskoj kao što su Kamen, Imotski, Istra i Zagora Usora.

Braneći u Rumuniji i Litvaniji uspio je osvojiti šest trofeja te bi sa svojim međunarodnim iskustvom trebao donijeti određeni kvalitete Veležu.

S obzirom da dolazi Duka, kako SportSport.ba saznaje Faris Ribić bi trebao napustiti ekipu te će otići na posudbu u Metković.

Faris Ribić FK Velež Pozicija: GK

Statistika

0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Inače, Velež je naciljao još jednog talentovanog Dinamovca. Riječ je 18-godišnjem veznjaku Luki Vrbančiću koji bi trebao stići na posudbu do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež pripreme za novu sezonu počinje u ponedjeljak. Trener Dean Klafurić će obaviti prozivku na stadionu Rođeni poslije čega slijedi nekoliko dana treniranja u Mostaru.

Bazični dio priprema će biti obavljen u Turskoj, a Velež proljetni dio sezone počinje Kup utakmicom protiv Tuzla Cityju. Susret će se igrati 10. ili 11. februara na stadionu Rođeni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti