Premijer liga Rusije, 28. kolo

Zenit "peticom" osigurao naslov prvaka

Edmir Škorić

Danas su odigrana tri susreta 28. Kola ruske Premijer lige. Pobjedu je ostvario Zenit, a tim iz St. Petersburga je dva kola prije kraja osigurao naslov prvaka.

Lider ruskog prvenstva, Zenit kao da se nad Rostovom iskalio za težak domaći poraz od moskvoskog CSKA u zaostaloj utakmici (1:3). U St. Petersburgu je teško «stradao» Rostov. Domaći su slavili sa ubjedljivih 5:0.

Golijadu je nagovijestio Danko Lazović golom sa bijele tačke u 39. minuti. Gosti su se dobro držali sve do posljednjih petnaestak minuta. Semak je tada povisio na 2:0, sedam minuta kasnije Keržakov na 3:0, a onda je rezervista Bukharov dva minuta nakon što je ušao postigao dva pogotka.

Treba reći kako je Zenit ovom pobjedom, dva kola prije kraja prvenstva, osigurao naslov prvaka.

U redovima poraženog tima posljednjih 25 minuta odigrao je naš internacionaalc Mersudin Ahmetović. CSKA kao da se pomirio da Zenit osvaja prvenstvo. Moskovljani su odigrali 1:1 na gostovanju u Nalchiku. Brazilski napadač Vagner Love je pogodio iz penala u 59. Minuti, a domaće poraza spasio Goshokov dva minuta prije kraja utakmice.

Lokomotiva je u Moskvi ispustila prednost u samom finišu utakmice. Sychev je u 63. minuti doveo domaće u vodstvo, a Molosh četiri minuta prije kraja postavio konačnih 1:1.

Ruska Premijer liga, 28. kolo:
Nalchik – CSKA M. 1:1 (Goshokov 88/ Vagne Love 59 – penal)
Zenit – FK Rostov 5:0 (Lazović 39 – penal, Semak 75, Keržakov 82, Bukhaov 90,90)
Lokomotiva – Sibir 1:1 (Sychev 63)
Spartak M. - Samara (17:00)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.