Za njih je ovo više od nogometne utakmice

Nestvarne scene sa tribina na novom meču nogometne reprezentacije Palestine

Samir Mlaćo

Fudbalska reprezentacija Palestine trenutno igra meč Azijskog kupa, a rival je UAE.

Ponovo Palestinci imaju veliku podršku i sigurno su i milioni ljudi preko malih ekrana uz svoju reprezentaciju.

Palestina je trenutno kao država u teškom stanju, sve je veći broj žrtava iz dana u dan, a napadi iz Izraela čini se neće stati.

Zbog toga ginu civili, sve je skoro razrušeno u Gazi, pa je i svaka utakmica posebno za svakog reprezentativca Palestine.

Oni su mislima sigurno u svoj narod, te njima žele pokloniti svaki osvojeni bod i svaki pogodak. Trenutno gube 1:0.

"Sloboda Palestini", odjekuje sa tribina, što pokazuje i video snimci koji dolaze sa meča.

Treba istaći da su utakmice veoma posjećenje na Azijskom kupu, što govore i zvanične informacije.

Duel prvog kola grupe A između Katara i Libanona pratilo ukupno 82.49 gledatelja na stadionu Lusail Iconic, a taj podatak je objavljen danas i zvanično.

Druga najposjećenija utakmica trenutnog dijela Azijskog kupa je meč Saudijske Arabije i Omana kojeg je pratilo 41.987 gledatelja, meč Australije i Indije je sa tribina posmatralo 35.253 gledatelja, dok je četvrti najgledaniji duel bio okršaj Irana i Palestine kojem je prisustvovalo 27.691 gledatelj.

Palestinci su u prvom kolu grupne faze poraženi od Irana sa 4:1, ali i dalje imaju nadu da mogu proći dalje. Potrebna im je pobjeda večeras, a u ovoj grupi je još i Hong Kong.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.