Karijeru nastavlja u Rusiji

Said Hamulić ima novi klub, bh. napadač se predomislio i odlučio ostati u Evropi · Zvanično

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Said Hamulić u samom finišu januarskog prelaznog roka odlučio je da napusti Vitesse i karijeru će nastaviti u Rusiji i to u dresu Lokomotiva iz Moskve.

Hamulić se u prvom dijelu sezone nije previše naigrao u nizozemskom Vitesseu, a kada je pokazao želju da ove zime promijeni klub čelnici Vitessa nisu mu pravili problem i dali su zeleno svjetlo za odlazak.

Špekulisalo se da bi Hamulić mogao napraviti iznenađenje i napustiti Evropu, ali se na kraju to nije desilo jer će bh. reprezentativac karijeru nastaviti u dresu moskovskog Lokomotiva.

Hamulić je uspješno prošao ljekarske preglede i Lokomotiv je danas zvanično potvrdio da je reprezentativac Bosne i Hercegovini njihov novi član.

Ovaj 23-godišnjak iz Toulousea je stigao na posudbu do kraja sezone, te će Lokomotiv imati mogućnost otkupa njegovog ugovora ukoliko Hamulić opravda očekivanja.

Otkupna kauzula postavljena je na 2.5. miliona eura, a da li će biti aktivirana ovisi isključivo o Hamulićevim igrama do kraja sezone.

Hamulić je u Vitesse stigao prošlog ljeta na posudbu do kraja sezone, ali je ista prekinuta i dobio je dozvolu da ide u Lokomotiv.

U prvom dijelu sezone bh. napadač je u dresu nizozemskog kluba odigrao 14 utakmica i postigao je jedan pogodak.

Iako ima tek 23 godine Hamulić redovno mijenja klubove jer je u dosadašnjoj karijeri igrao za Go Ahead, DFK Dainava, Botev Plovdiv, Sudovu, Stal Mielec, Toulouse i Vitesse.

U dresu reprezentacije naše zemlje debitovao je u junu prošle godine i već je upisao šest nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.