Nevjerovatne scene pred sami kraj meča

Nakon jednog faula u 88. minuti nastao je pravi haos

Ludnica na meču FK Borac sa Rusima: Penal, poništen pogodak, na kraju i velika tuča te prekid meča

Samir Mlaćo

Nakon poraza od austrijskog bundesligaša Tirola, nogometaši Borca u Antaliji danas su odigrali novi priajteljski meč.

Nakon poraza od austrijskog bundesligaša Tirola, nogometaši Borca u Antaliji danas su odigrali novi priajteljski meč.

Rival je bio ruski tim Dinamo Makhackala, a na kraju je završilo 1:1. Zanimljivo, glavni sudija je zbog sukoba igrača kraj svirao prije 90. minute.

Dynamo je bolje otvorio meč i poveo u 32. minuti preko Yusupova. U šesnaestercu je srušen jedan igrač ruskog tima i sudija je pokazao na bijelu tačku. Izveli su to Rusi, ali golman Borca brani dva pokušaja.

Ipak, na asistenciju pomoćnog sudije, glavni sudija ponavlja izvođenje jedanaesterca i Yusupov pogađa, uz proteste Banjalučana.

Pred sami kraj prvog poluvremena lijepa akcija Borca, lopta dolazi do usamljenog Alena Jurilja, a on matira protivničkog oglmana.

U prvom dijelu vidjeli smo i nekoliko žestokih startova, pa je posla bilo i za sudije.

U nastavku bez puno uzbuđenja, a u 84. minuti zatresla se mreža ruskog tima, no signaliziran je ofsajd. Strijelac je bio Makarić, no uzalud su se radovali Banjalučani.

Tri minute prije kraja i ružne scene, sukobili su se gotovo svi igrači poslije jednog faula, te i stručni štabovi. Zaista ružne scene koje nikome nisu bile potrebne.

Meč na kraju i nije zvanično završen, nego je glavni sudija svirao kraj u 88. minuti. Zanimljivo da su i poslije tog zvižduka igrači se ponovo sukobili, a sve je počelo od dva faula koji je napravio jedan igrač Borca, a Rusi su tada potpuno izgubili živce.

Sve možete pogledati u samoj završnici videa.

U Antaliji je jutros prijateljski meč igrao još jedan premijerligaš, a radi se o FK Velež koji je poražen od Surkhon Termez.

Prijateljski meč:

Dynamo Mahackala - FK Borac Banja Luka 1:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.