FOTO: FK Sarajevo

Potez vrijedan svake hvale

Veliko srce igrača Sarajeva: Saigrača koji je doživio ogromnu tragediju nisu zaboravili

Samir Mlaćo

Sarajevo nakon prvog dijela gubi od slovenskog Kopera u prijateljskom meču 1:0.

Bilo je to poluvrijeme koje će bordo momci pokušati što prije zaboraviti, a uoči meča vidjeli smo zaista prelijepu gestu nogometaša Sarajeva.

Oni su se zajednički fotografisali, ali uz dres mladog Haruna Ploče. Pločo je bio sa bordo timom u Umagu, a prije par dana stigla je vijest da je preminuo njegov otac Almir u 45. godini života.

Odmah je mladi Pločo napustio pripreme, no saigrači su mu pokazali da su uz njega u ovim teškim momentima i zaista zaslužuje sve pohvale za ovaj potez.

Pločo je bio nada FK Željezničar, ali skauti kluba sa Koševa odlučili su ga dovesti u Akademiju bordo kluba i mnogi mu predviđaju blistavu karijeru.

Kada je prvi dio meča u Sloveniji u pitanju, Deni Jurić je postigao jedini pogodak, a Koper je imao još nekoliko sjajnih prilika.

Sarajevo je prije par dana remiziralo sa Makedonija GP, a ranije su savladali Radnik Hadžiće, Rukh i Aluminij.

Koper je trenutno trećeplasirana momčad Prve lige Slovenije te zaostaje sedam bodova za Olimpijom, a čak 17 za liderom NK Celje.

Kada je Premijer liga u pitanju, Sarajevo drugi dio sezone otvara domaćim susretom sa NK Široki Brijeg 17. ili 18.02. Glavni cilj bordo tima je plasman u Evropu, a trenutno su na četvrtom mjestu. Jesenji prvak je FK Borac, a zatim su ispred bordo tima Zrinjski i Velež.

Prethodno Sarajevo naredne nedjelje gostuje kod FK Sloboda u okviru osmine finala Kupa naše zemlje. Meč je trebao biti odigran u ponedjeljak, ali pomjeren je za dan ranije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.