Euforija u dolini ćupova

Šta bi tek bilo da se bore za titulu? Veliki broj navijača došao da bodri Željezničar

Edmir Škorić, foto: Samir Mlaćo

Nastavila se Premijer liga Bosne i Hercegovine, a Fudbalski klub Željezničar će u okviru 19. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine ugostiti Zrinjski u meču koji počinje u 16 sati.

Ova utakmica izazvala je ogromnu pozornost među navijačima Željezničara. Pokrenuta je akcija prije nekoliko dana i na sve načine su navijači, ali i klub pokušavali animirati ostatak stanovnika kojima je plava boja u krvi i čini se da je urodilo plodom.

Subota, lijepo i sunčano vrijeme, a stotine navijača nalaze se pred Grbavicom. Tribine se pune, a gužve su na ulazima, svi žele dati podršku Plavima.

FK Željezničar se ove sezone našao u situaciji da se bori za opstanak i svaki bod je jako bitan, a rival kao što je moćni i aktuelni prvak Zrinjski svakako je najbolji ispit za novog trenera Brunu Akrapovića i njegovu ekipu.

Inače, na utakmici Željezničara je i brat Zdravka Mamića, Zoran.

Pitanje je zaista samo, šta bi tek bilo da je Željezničar ovaj duel dočekao kao lider ili kao drugoplasirani na tabeli s realnim šansama da osvoji titulu?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.