Željezničar vodi 3.0

Galić igra utakmicu života: Sarajevo razbijeno na Grbavici

Haris Zilić

FK Sarajevo je na koljenima u gradskom derbiju na Grbavici. Željezničar nakon 70 minuta igre ima vodstvo od velikih i zasluženih 3:0.

Do trećeg gola Plavi dolaze u 69. minuti utakmice. Još jedan brz napad Željezničara i drugi pogodak Galića.

Galić je primio jednu loptu pored Penerande, bio smiren i preciznim udarcem zatresao mrežu Ilieva.

Dva gola Galića za 11 minuta igre, Sarajevo je razbijeno u ovim momentima na Grbavici.

Željezničar je veoma blizu pobjede koja će im puno značiti da izađu iz rezultatske krize, ali i da se pomjere na prvenstvenoj tabeli.

Treba svakako istaći da je tim Brune Akrapovića apsolutno zasluženo u prednosti u ovom gradskom derbiju. Od samog početka su izašli s pobjedničkim mentalitetom i u svim segmentima igre su nadigrali rivala.

U slučaju da Bordo tim upiše poraz, trener Simon Rožman će se naći pod velikim pritiskom. To će biti četvrti vezani poraz, treći u proljetnom dijelu sezone. Tome se navijači Bordo tima nisu nadali.

Željezničar od samog početka ima veliku podršku s tribina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači domaćeg tima nose ekipu koja je izuzetno borbena na terenu i potpuno su vratili svojim fanovima za podršku koju imaju.

Plavi su ovaj derbi dočekali na poziciji koja vodi u niži rang takmičenja. Pobjeda je bila imperativ i na kraju su do nje, po svemu sudeći i došli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.