Povezuje se s FK Sarajevo

Vraća li se Haris Duljević na Koševo?

Endin Čaušević

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Haris Duljević, bez kluba je od prošlog ljeta nakon što je napustio Hansu Rostock, a sada su se pojavile špekulacije da bi se mogao vratiti u FK Sarajevo.

Duljević je prethodnih šest sezona igrao u inostranstvu nakon što je napustio Sarajevo na ljeto 2017. godine, te je potpisao za Dynamo iz Dresdena.

Nakon dvije sezone u njemačkom klubu Duljević je za milion eura prešao u francuski Nimes gdje se također zadržao dvije sezone, a potom se odlučio vratiti u Njemačku.

Prethodne dvije godine Duljević je nosio dres Hanse iz Rostocka, no na kraju prošle sezone napustio je ovaj klub po isteku ugovora i postao je slobodan igrač, te još uvijek nije pronašao novi angažman.

Ovaj 30-godišnjak bez kluba je još od jula prošle godine, no sada su se pojavile špekulacije da bismo Duljevića ponovo mogli gledati u najjačem rangu bh. fudbala.

Naime, pojavile su se špekulacije da se Duljević vraća u Sarajevo i da bi uskoro trebao potpisati ugovor s bordo klubom.

Pokušali smo dobiti komentar i od Duljevića, no nekadašnji bh. reprezentativac na naše poziv nije odgovarao.

Duljević je "rasplamsao" priče o povratku u Sarajevo prošlog vikenda kada je na Koševu pratio utakmicu ovog kluba i GOŠK-a kada je objavio i fotografiju na Instagramu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

   Fotografija koju je Haris Duljević objavio na Instagram storyju u subotu dok je pratio meč Sarajevo - GOŠK

Inače, Duljević je u dresu Sarajeva igrao od ljeta 2014. godine kada je stigao iz Olimpika, te se na Koševu zadržao tri sezone.

Za Sarajevo je odigrao ukupno 97 utakmica u svim takmičenjima, zabio je 11 golova i upisao još 27 asistencija. Također, s bordo klubom je osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine 2015. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.