Radovac je dobio šansu protiv Veleža

Plavi vode tešku bitku za opstanak

Željezničar traži prve gostujuće bodove kod Sloge, Gigović im do sada nije bio sretan

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Nogometaši Željezničara odrađuju posljednje pripreme pred gostovanje Slogi iz Doboja.

Susret se igra u nedjelju u Modriči, a Plavi će tražiti prve gostujuće bodove ove sezone. Do sada se nisu proslavili, a Sloga je u borbi za Evropu, pa će sigurno biti itekako zanimljivo.

Dobra vijest za trenera Željezničara je povratak u tim Amera Hiroša, Haruna Karića i Stefana Radinovića koji su zbog kartona propustili duel sa Veležom, dok je sada suspendovan Joseph Amoah.

Očekuje se da u kadru biti i Charles Bismark, ali i još nekoliko nogometaša koji su zbog povrede propustili prošlo kolo.

Akrapović će tako imati nešto bolju sliku kada je igrački kadar u pitanju, a da li će to biti dovoljno ostaje da se vidi. Očekuje se da možda šansu dobio i Al Jabber, ali i Amar Drina, dvojac koji do sada nije bio u ozbiljnim planovima Akrapovića.

Podsjetimo, Željezničar je kao goste ove sezone Wwin lige odigrao 12 utakmica, te upisao 12 poraza. Gol razlika je 4:25, a jedino je još Zvijezda 09 bez gostujućih bodova u ovoj sezoni.

Pet bodova u gostima ima Igman, dok je Tuzla City na šest.

Kada su u pitanju domaće utakmice, Sloga je mijenjala teren, ali to nije proemetilo izabranike VLade Jagodića.

Sloga je na trećem mjestu kada su u pitanju domaće utakmice, te u 12 utakmica ima 29 bodova. Tačnije, radi se o 12 pobjeda, dva remija te jednom porazu

Da li će Gigović biti sretan Plavima?

Kako je poznato, na centru će se u Modriči naći Miloš Gigović iz Gradiške.

Gigović je sudio Željezničaru tri puta ove sezone i Plavi nisu osjetili slast bodova. Sve tri puta se to desilo u gostima. Prvo kod Veleža (2:0), a zatim u vječitom derbiju na Koševu kada je Sarajevo slavilo 3:0.

Posljednji put Plavima je Gigović sudio u Gabeli pred zimsku pauzu. GOŠK je tada slavio 1:0, a imali su iz Željezničara zamjerki na suđenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gigović je sudio osam utakmice Wwin lige ove sezone, a zanimljivo da nije bio nikako na centru ekipi Sloge.

Meč u Modriči igra se u nedjelju sa početkom u 14 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti