Niko ne želi propustiti nedjeljni derbi (Foto: S. Mlaćo/SportSport)

Ubrzo će sve biti rasprodane

Derbi privukao ogromnu pažnju - Ulaznice kao da se džaba dijele!

Edmir Škorić

Prodaja ulaznica za predstojeći sarajevski derbi počela je jučer u Shopu FK Željezničar na Grbavici, a veliki red formiran je i u petak u jutarnjim satima.

FK Željezničar u nedjelju dočekuje FK Sarajevo u još jednom velikom sarajevskom derbiju, koji je privukao veliku pozornost. Unatoč svim nedaćama s kojima se oba tima susreću već neko vrijeme, interes za utakmicom je ogroman.

Od četvrtka 11. aprila počela je prodaja ulaznica, a čini se da će tribine stadiona Grbavica i ovaj put biti pune.

Za aktivne članove Željezničara prodaja je počela jučer od 9:30 sati do 17:30 sati. U istom terminu danas nastavljena je prodaja ulaznica aktivnim članovima, dok će oni koji ne stignu radne dane, imati priliku ulaznicu kupiti u subotu od 9:30 do 17:30 sati. U nedjelju od 11h bit će puštene karte u slobodnu prodaju u kućicama ispred stadiona.

Navijači u redovima čekaju na kupovinu ulaznice za derbi (Foto: S. Mlaćo/SportSport)

Inače, cijene ulaznica koje je objavio Željezničar glase - Jug 5 KM, Sjever 12 KM (10 za aktivne članove), Istok 15 (12 za aktivne članove) i Zapad A1 35 KM (za aktivne članove 30).

U ulici Bulevara Ivice Osima i jutros su formirani redovi navijača koji žele nabaviti ulaznicu. Čim su otvorene kapije, krenula je masovna kupovina ulaznica za još jedan veliki derbi.

Za razliku od prošlog derbija, u ovom ćemo imati i gostujuće navijače. Sve ulaznice za gostujuću tribinu su rasprodane.

I FK Sarajevo je svoj dio ulaznica pustio u prodaju u četvrtak. Bilo je planirano da se prodaja ulaznica vrši u tri dana i to samo članovima kluba, ali već prvog dana su "planule".

Cijena ulaznica za članove iznosi 12 KM i bilo ih je moguće kupiti u zvaničnim šopovima FK Sarajevo u Titovoj i Ferhadiji.

Prošli derbi donio je visoku pobjedu Željezničara rezultatom 3:0, a vidjet ćemo šta nas čeka za nedjeljni, kada su timovi u situaciji da im 'gori pod nogama'. Plavi se neočekivano borbe za opstanak i bodovi su im potrebni, a u derbi ulaze na krilima velike pobjede u Modriči nad Slogom Meridian.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim je pak slavio protiv Igmana i nastvlja trku za Evropu i također želi osvojiti bodove. Favorit kao i uvijek nema, ali jedno je sigurno - spektakl na tribinama je zagarantovan, što svjedoči i trenutni broj prodanih ulaznica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.