Suspenzija od 18 mjeseci

Sjećate li se Crnogorca koji je preskočio loptu? Dobio je tešku kaznu za ono što je uradio!

Eldar Ganibegović

U februaru mjesecu crnogorski fudbal potresao je veliki skandal. Opravdano se sumnjalo na namještanje utakmice u elitnom rangu, a sada je jedan akter dobio žestoku kaznu.

Dečić je u duelu 22. kola prvenstva Crne Gore savladala u Podgorici Mladost Donju Goricu s 3:0, a veliku pažnju privukao je detalj iz nadoknade prvog poluvremena kada su gosti došli do vodstva. Situacija kod gola bila je više nego sumnjiva.

Situacija s pogotkom se desila u trećoj minuti nadoknade. Dečić je napadao, Bojan Matić se našao na desetak metara od gola, a ispred njega je bio defanzivac domaćeg tima Zvonko Ceklić.

Nije se 24-godišnji defanzivac Mladosti ni potrudio da zaustavi Matića. Doslovno je sklonio nogu, poskočio je i omogućio lopti da nesmetano prođe pored njega i završi u mreži.

Mnogi fanovi crnogorskog fudbala smatrali su da je ovo čisti dokaz namještanja utakmica i jasno su poručili da se liga treba ugasiti.

I komentator ovog meča je ostao u nevjerici zbog onog što se desilo: "Pogledajte kako je Ceklić sklonio noge. O čemu se ovdje radi? Zašto? Nevjerovatno. Ili je upravo to i očekivano."

Crnogorski mediji prenijeli su da je pomenuti fudbaler dobio žestoku kaznu. Radi se o suspenziji na 18 mjeseci, odnosno godinu i po dana.

"Ako ste se pitali kako neko završi svoju karijeru u jednom potezu, evo podsjećanja.

Zvonko Ceklić ima 25 godina i pauziraće 18 mjeseci nakon suspenzije FSCG i FIFA. Po svom ili nečijem nalogu, crnogorska Meridianbet1cfl je postala predmet sprdnje u regionu i Evropi. A nije da smo bili neki nivo i prije, ali granice se pomjeraju", objavio je tamošnji ugledni CG Sport.

Zvonko Ceklić dijete je Golubovca. Igrao je još za Zetu, Bokelj, Turan u Kazahstanu, Michalovce u Slovačkoj i Budućnost iz Podgorice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.