Foto: Screenshot - YouTube, FK Željezničar

Trener Željezničara

Dino Đurbuzović: Pobijediti Zvijezdu, pa protiv Borca vratiti dug navijačima

Eldar Ganibegović

FK Željezničar sutra igra utakmicu protiv Zvijezde 09, a nju je najavio i trener Plavih, Dino Đurbuzović.

U okviru 32. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, FK Željezničar sutra, 20. maja 2024. godine, od 17 sati, gostuje kod Zvijezde 09.

Tim iz Bijeljine je posljednji na tabeli i kao takav će sljedeće sezone igrati u drugom rangu takmičenja, dok je Željezničar uspio da se izbori za ostanak u eliti, ma koliko čudno ova rečenica zvučala za jednog velikana poput Plavih s Grbavice.

Sarajevski tim sutra sigurno može igrati dosta rasterećenije nego prije, a Dino Đurbuzović, trener Željezničara, najavio je ovaj meč.

On očekuje pobjedu protiv Zvijezde 09, a onda u posljednjem kolu spektakl protiv Borca na Grbavici.

"Idemo u goste, naš cilj koji je bio, mi ga polako izvršavamo. Protiv Zvijezde idemo da igramo isto normalnu utakmicu gdje očekujemo da ćemo pobijediti i da ćemo se pripremati za narednu utakmicu protiv Borca gdje mi dugujemo navijačima i da se tu u što većem broju okupimo i odigramo spektakularnu utakmicu, ali prvo da odradimo sutrašnju utakmicu", rekao je Đurbuzović za zvanični YouTube kanal FK Željezničar i dodao:

"Zvijezda je izuzetno dobra ekipa, bez obzira što su ispali imaju nekoliko sjajnih pojedinaca. Imamo problema sa sastavom, Cavnić je bolestan, Boljevića leđa bole i imamo kapitena Krpića sa kartonima."

Pred 32. kolo Željezničar je sedmi na tabeli s 37 bodova, deset više od Tuzla Cityja koji je pretposljednji, odnosno u zoni ispadanja.

Zvijezda 09 ima 21 bod na posljednjem mjestu i ovaj tim je već odavno prežaljen kao siguran putnik u niži rang.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kompletno 32. kolo igra se sutra od 17 sati, a pored Zvijezde 09 i Željezničara još se sastaju:

Velež - GOŠK
Zrinjski - Tuzla City
Sloga Meridian - Široki Brijeg
Borac - Igman
Sarajevo - Posušje

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.