Šturm i Boljević u duelu tokom meča Veleža i Željezničara na Grbavici

Ostaje do 2026.

Klemen Šturm potpisao novi ugovor sa Veležom · Zvanično

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Fudbalski klub Velež Mostar objavio je kako je produžena saradnja sa Klemenom Šturmom, koji je odigrao jako dobru sezonu u dresu Rođenih.

Uprisustvu v.d. direktorice Veleža Samre Eminović danas je u službenim prostorijama kluba potpisan ugovor koji će ovog defanzivca za Rođene vezati do ljeta 2026. godine.

Klemen Šturm rođen je 27. juna 1994. godine u Sloveniji. Ponikao je u NK Troglav u kojem je prošao sve omladinske kategorije, da bi se potpom bio priključen i prvom timu kluba iz Kranja, za koji je u narednim godinama odigrao 112 utakmica.

Njegova naredna destinacija bila je NK Krško, a par godina kasnije i NS Mura sa kojom je bilježio odlične nastupe u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Europa Konferencijskoj i Evropskoj ligi.

Nakon Mure prelazi u redove Izraelske ekipe Hapoel Hadera, odakle u ljeto 2023. godine prelazi u redove mostarskih Rođenih.

U sezoni na izmaku Klemen Šturm je u dresu sa petokrakom upisao 34 nastupa upisavši pritom 8 uspješnih asistencija, po čemu predvodi listu najboljih asistenata kluba u ovoj sezoni, a uspio se upisati i u listu strijelaca u prvom kolu protiv ekipe Zvijezda 09.

Ostanak Šturma u Veležu ranije je najavio portal SportSport još prije šest dana.

Prethodno su Velež napustili Emir Halilović, Adnan Džafić i Saša Domić. Domiću kroz nekoliko sedmica ističe ugovor, a u Veležu su odlučili da mu neće biti ponuđen nastavak saradnje, te će se dvije strane rastati na kraju sezone.

Saša Domić je u Velež stigao u januaru 2023. godine iz ekipe NK Dugo Selo, a sada je očito došao trenutak za rastanak.

Fudbaler koji je po vokaciji štoper, ali koji može igrati i na poziciji lijevog beka ove sezone je odigrao osam utakmica u svim takmičenjima i upisao je jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostalo je do kraja sezone još jedno kolo, a Velež je osigurao treće mjesto i rasterećeno ulazi u duel sa Tuzlom City na Tušnju, ekipom koja je uz Zvijezdu 09 ispala u niži rang.

Rođeni se spremaju za nastup u Konferencijskoj ligi, a još uvijek se ne zna hoće li biti nositelji ili nenositelji u prvom pretkolu ovog takmičenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.