BiH poražena od Engleske

Ni jutro nakon poraza Barbarezu nije donijelo utjehu, a to je pokazao objavom na Instagramu

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, oglasio se na društvenim mrežama nakon sinoćnjeg poraza u prijateljskoj utakmici od Engleske rezultatom 3:0.

Za Barbareza je ovo bio debi na selektorskoj klubi bh. reprezentacije, ali i u trenerskom poslu, te jasno da nije mogao biti zadovoljan porazom na St. James Parku.

U prvih sat vremena bh. tim je uspio da odoli napadima Engleske, ali u posljednjih pola sata domaći tim je uspio da probije bunker našeg tima i dođe do ubjedljive pobjede.

Prvo je Cole Palmer u 60. minuti zabio pogodak za 1:0 iz penala, dok su domaći dva gola dali u samom finišu. Alexander-Arnold povisio je na 2:0 u 85. minuti, a konačnih 2:0 četiri minute kasnije postavio je Harry Kane.

Barbarez je na press konferenciji nakon meča komentarisao poraz od Engleske i bilo je jasno da je nezadovoljan visokim rezultatom smatrajući da to naš tim nije zaslužio.

Selektor bh. selekcije odlučio se oglasiti jutros i na Instagramu gdje je također pokazao koliko mu je žao što je naš tim na kraju pretrpio poraz visokim rezultatom.

"Šteta, baš šteta, ali spremnost i kraj sezone su donijele svoju razliku. Iz nedostatka snage dolazi dekoncentracija, nepažnja i to brutalno koriste najjače zemlje svijeta. Sasvim jednostavno. Veliko hvala mojim (našim) momcima na koje sam iznimno ponosan", poručio je Barbarez putem Instagrama.

Nakon meča u Newcastleu naša selekcija će sada put Empolija gdje nas već u nedjelju očekuje nova prijateljska utakmica.

Protivnik će nam biti selekcija Italije kojoj će to biti posljednja provjera pred nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Meč u Empoliju igra se s početkom u 20:45 sati.

Sigurno je da će Barbarez napraviti promjene u sastavu i šansu dati igračima koji nisu sinoć dobili priliku, te nadati se da će bh. tim uspjeti da pruži jak otpor još uvijek aktuelnom prvaku Evrope.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.