Nakon Vukoje

U Željezničaru nema predaha: Stiže i Ivan Đorić · Saznajemo

Haris Zilić, foto: T. Hebib

Veoma je aktivno na Grbavici ovih dana, a naredne sedmice Željezničar počinje pripreme, predstavit će i nove igrače za narednu sezonu u društvu najboljih bh. fudbala.

Pisali smo ranije da je Bože Vukoja dogovorio sve sa timom sa Grbavice i da će biti predstavljen naredne sedmice, ali tu nije kraj.

Početkom naredne sedmice Željezničar će predstavit još jednom novo ime, a riječ je o Ivanu Đoriću, saznaje naš portal.

Ranije smo najavili da je Đorić moguće pojačanje u redovima Željezničara, a to će dobiti i zvaničnu potvrdu.

Željezničar i Đorić će dogovoriti sve naredne sedmice, a Plave u utorak 25. juna očekuje i početak priprema za novu sezonu.

Đorić ima 28 godina, igrač je sredine terena, a u Željezničar dolazi iz redova Igmana iz Konjica. Prije Igmana igrao je za Slogu iz Doboja, kao i za Radnik iz Bijeljine.

Ima dugo iskustvo igranja i u Švicarskoj gdje je nosio dres Siona i Stade Nyonnais, bio je u Latviji u ekipi Ventspilsa.

Željezničar će prvi dio priprema odraditi u Sarajevu, a drugi dio priprema od 7. do 15. jula odradit će na Zlatiboru.

U Plavom taboru zakazali su i prijateljske utakmice tokom pripremnog perioda. Prvi kontrolni meč odigrat će se 5. jula na Grbavici protiv federalnog prvoligaša ekiše TOŠK-a iz Tešnja.

Nakon toga Plavi će odigrati dvije utakmice na Zlatiboru 10. i 14. jula, a protivnici su Sloboda Užice i SC Baniyas.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Po povratku sa Zlatibora Željezničar nastavlja pripreme u Sarajevu, a u tom periodu, tačnije 18. jula zakazana je prijateljska utakmica sa Zrinjskim, no nije poznato još da li će se odigrati na Grbavici ili u Mostaru.

Posljednji pripremni meč Plavi će odigrati 26. jula, to će biti i generalna proba, a protivnik će naknadno utvrđen. Nova sezona u WWin ligi počinje prvi vikend u mjesecu augustu, tačnije 3. augusta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.