"Moj menadžer je u kontaktu sa Borussijom"

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac i (još uvijek) član FK Olimpic Sarajevo, u intervjuu kojeg je dao za njemački portal transfermakt, kazao je kako želi već u januarskom prelaznom roku preći u jednu od momčadi Bundeslige.

"Pa, nadam se da ću promijeniti klub u ovom zimskom prelaznom roku", kazao je Subašić na početku razgovora njemačkom novinaru, potom priznao da mu je želja napustiti Olimpic i preći u njemačku Bundesligu.

"Istina je da mi ugovor sa aktuelnim klubom ističe u ljeto. Želio bih preći u Bundesligu, jer sam i prije živio u Njemačkoj, pa stoga bih se rado vratio".

Naš reprezentativac karijeru bi mogao nastaviti i u dortmundskoj Borussiji, a usput ističe kako bh. Premijer liga nije toliko loša, no...

"Nisam najbolje upućen u stvari, ali mi je moj menadžer rekao kako je u kontaktu sa BVB-om. Bio bih sretan ako bih mogao otići u Dortmund. Premijer liga BiH nije tako loša liga, ali za veliku karijeru nije dovoljna. Želite li više napraviti, onda morate otići u inozemstvo".

Za Subašića je, navodno, zainteresiran i Hannover, te je samo pitanje dana kada će potpisati ugovor sa nekim od njemačkih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.