Brian Chase

Sedma pobjeda bh predstavnika

Igokea sigurna protiv Nymburka

M. Maksimović

Košarkaši Igokee su upisali sedmu pobjedu u ovosezonskom izdanju NLB lige. U susretu 16.kola Igokea je savladala Nymburk 82:70.

U pobjedničkom sastavu je pet igrača ubacilo deset ili više poena, a prvo ime je bio Amerikanac Brian Chase sa 15 poena, 5 skokova, dvije ukradene lopte i tri asista.

Do nove pobjede Igokea je došla možda čak i lakše od očekivanog.Već na samom početku Česi su ušli u  zaostatak koji je nakon prvih deset minuta iznosio devet poena (24:15). Gosti su uspjeli sredinom druge dionice uhvatiti priključak doći do izjednačenja, ali je Igokea serijom 11:4 u posljednje četiri minute opet otišla na + 7(41:34).Važnu tricu je Milan Dozet.

U nastavku utakmice ista stvar na terenu. Košarkaši Nymburka su pokušavali, uspijevali bi se spustiti na -3 poena, ali bi onda Igokea odgovorila.Utakmica je definitivno prelomljena u prvim minutama četvrte četvrtine kada poenima Jamesa Briana Florenca Igokea odlazi na nedostižnih 14 poena prednosti (67:53).

Pored Chasea svakako vrijedi spomenuti Milana Dozeta sa 13 poena i 5 skokova, dok je u ekipi Nymburka Afik Nissim bio najefikasniji sa 19 poena, Pavel Pumprla je ubacio 16,Vladimir Štimac je ostvario double-doublea učinak sa 12 poena i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.