Je li Drogba, možda, senzacionalno pojačanje Tereka?

Adebayor, Pavljučenko, Drogba...?

Gullitov Terek dovodi napadača iz Engleske

Edmir Škorić

Ruski klub Terek Grozny, koji od nedavno trenira legendarni nogometaš Holandije i Milana Ruud Gullit, dovest će još jedno veliko ime u svoje redove.

Navodno je riječ o napadaču koji igra u Engleskoj i koji je, prema riječima njihovog potpredsjednika, među deset najboljih golgetera u svijetu.

Čečenski klub je već godinama u ruskoj Premierligi, ali za sada nemaju značajnih uspjeha, te su se većinom borili za opstanak u svom rangu.

Sa Gullitom, pak, žele u vrh ruskog nogometa, a za takvo što potrebno im je i nekoliko kvalitetnih pojačanja.

"Jedan od novih igrača, eventualno, će biti igrač koji je među deset najboljih napadača na svijetu. U ovom trenutku on igra u engleskoj Premier ligi", kazao je potpredsjednik Tereka Khaydar Alkhanov.

Klub nije želio otkriti o kojem se igraču radi, ali ruski portali nagađaju da bi to mogao biti Emmanuel Adebayor (Manchester City), Roman Pavljučenko (Tottenham) i Didier Drogba (Chelsea).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.