Dvostruko slavlje za veznjaka CSKA

Honda MVP Azijskog kupa u Kataru

Edmir Škorić

U Kataru je okončan Azijski kup, smotra najboljih azijskih nogometnih reprezentacija. Japan je rekordni četvrti put postao prvak, nakon što je jučer u finalu s 1:0 savladao Australiju.

Keisuke Honda, veznjak CSKA i japanske nogometne reprezentacije, dobio je dvostruko priznanje. Osim što je njegova reprezentacija osvojila Azijski kup, proglašen je i najkorisnijim igračem turnira.

Do naslova je Samuraje predvodio sjajni Keisuke Honda, koji nastupa za moskovski CSKA. On je priznao kako je velika čast osvojiti Azijski kup.

"Ovo je sjajan period za mene. Presretan sam što sam postao prvak. Da, doista sam sretan. Bila je to teška utakmica. Očekivao sam penale. Svi pokušavaju napasti, ali mi pokušavamo zadržati loptu. Mislim da trebamo još raditi", kazao je Honda.

Sada će europski klubovi još više željeti Hondu u svojim redovima. Podsjetimo da su ga ljetos željeli Milan, Liverpool, Arsenal...

"Honda će ostati u Moskvi. Trenutno nemamo kontakte ni sa jednim klubom. Sljedeće sedmice Honda će biti sa CSKA na pripremama u Turskoj. U ljeto je već druga priča, no vidjet ćemo, daleko je to sada", kazao je Hondin menadžer Kees Ploegsma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.