Bundesliga

Hoffenheimu samo bod protiv Koelna

Danas je odigrano pet utakmica 23. kola njemačke Bundeslige, u kojima gosti nisu uspjeli zabilježiti niti jednu pobjedu.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević i Sejad Salihović započeli su od prve minute susret kada je njihov Hoffenheim dočekao Koeln. Prvo poluvrijeme završilo je bez golova, 0:0, a svi su golovi postignuti u nastavku.

Domaći su poveli već u trećoj minuti nastavka, kada je ponajbolji strijelac gostiju Milivoje Novaković zatresao sopstvenu mrežu. Ipak, gosti iz Koelna su uspjeli doći do izjednačenja u 69. minuti golom Mohhamada.

Nakon dvije utakmice bez pobjede, Borussija Dortmund je osvojila tri boda na svom stadionu u susretu sa St. Paulijem. Milioneri iz Dortmunda su tako nastavili pohod ka dugo očekivanoj tituli prvaka Njemačke.

Prvi gol za domaće bio je djelo Lucasa Barriosa u 39. minuti, a već u četvrtoj minuti drugog poluvremena Gunesch je svojim autoglom povisio vodstvo Borussije i tako praktično otklonio sve dileme oko pobjedbnika u ovom susretu.

Freiburg je sa 2:1 bio bolji od Wolfsburga, a reprezentativac Bosne i Hercegovine Mensur Mujdža na terenu je proveo svih 90. minuta, te zaradio i žuti karton.





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.