Besiktas tone sve dublje

Alex za deset minuta donio pobjedu Feneru

Adnan Beganović

Današnji program 22. kola turske Super lige obilježio je veliki derbi Besiktasa i Fenerbahcea u kojem su slavili fudbaleri Fenerbahcea (4:2), te su tako nakon mnogo vremena i zasjeli na čelo tabele.

Fenerbahce je poveo na samom otvaranju utakmice, tačnije u 4. minuti, a sopstvenu mrežu je pogodio Uysal. Do kraja poluvremena Besiktas je preko Daga uspio poravnati, a u 50. minuti i povesti golom Toramana.

Međutim, za samo deset minuta, tačnije od 65. do 75. minute brazilski internacionalac Alex tri puta je pogodio mrežu Recbera.

Kayserispor je rezultatom 2:0 savladao Antalyaspor, a oba gola za pobjedničku momčad postigao je Emir Kujović, koji je u razgovoru za naš portal istrakao da bi vrlo rado obukao bh. dres, no još uvijek ga niko izFudbalskog saveza BiH po tom pitanju nije kontaktirao.

Konyaspor i Buyuksehirspor su odigrali utakmicu bez golova. Za gostujuću momčad branio je naš reprezentativac Kenan Hasagić, koji je u 45. minuti dobio žuti karton.
















NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.