Aly Cissokho jedna od Milanovih želja

Edmir Škorić

Italijanski Milan zainteresiran je za Lyonovog defanzivca Alyja Cissokha, bar tako tvrdi igračev menadžer.

Cissokho je jedan od najkorisnijih bekova u Evropi, te je imao veliki napredak u posljednjih nekoliko godina. Ovaj 23-godišnji Francuz igrao je u Portugalu do 2009. godine, kada je iz Porta prešao u Lyon.

Njegov talent nije prošao nezapaženo, pa se tako, navodno, za njegov potpis zanima trenutni lider italijanske Serije A, Milan. Potvrdio je to i njegov menadžer Fabrizio Ferrari za tuttomercatoweb.com.

"Aly je ponosan što je želja jednog kluba kakav je AC Milan. No, za sada je usredotočen samo na svoje igre u dresu Lyona, te je njegov cilj da klubu pomogne u ostvarenju ciljeva do kraja sezone. Milan je zainteresiran za nekoliko igrača u ovom trenutku, a moj klijent je jedan od njih. No, najprije moramo vidjeti je li Lyon spreman da ga proda", kazao je Ferrari.

Dodajmo kako je Cissokho bio nadomak potpisa za Milan u junu 2009. godine, no tada transfer nije prošao, i to zbog navodnih problema sa zdravljem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.