Prema pisanju portala Sport.ro

Mutu predvodi Rumune

O. Lekić

Prema pisanju rumunskih medija, tačnije internet portala Sport.ro, selektor fudbalskog nacionalnog tima Rumunije, Razvan Lucescu, pred duel sa Bosnom i Hercegovinom uputio je pozive internacionalacima među kojima je i Adrian Mutu.

Internet portal Sport.ru danas je objavio informaciju, istina, još uvijek neslužbenu, koja govori da je Lucescu za duel sa Zmajevima 26. marta uputio pozive na adresu rumunskih internacionalaca, a povratnik u nacionalni dres najvjerovatnije će biti Mutu.

"Nisam igrao za reprezentaciju od 2009. godine zbog neslaganja sa selektorom. Bio bih sretan kada bih ponovo igrao u nacionalnom dresu, no moram pokazati da sam zaslužio biti u reprezentaciji 26. marta. Istina je da sam već dobio poziv za duel sa Bosnom i Hercegovinom", prenose rumunski mediji Mutuovu izjavu.

Navodno je rumunski selektor već uputio pozive sljedećim igračima: Adrian Mutu (Fiorentina), Ciprian Marica (Stuttgart), Bogdan Stancu (Galatasaray), Cristian Chivu (Inter), Cristian Sapunaru (Porto) Gabriel Tamas (WBA), Adrian Ropotan (Dynamo Moskva), Gheorghe Florescu (Alanya Vladikavkaz), Stefan Radu (Lazio) i Razvan Rat (Shakhtar Donetsk).

Konačan i zvaničan spisak Lucescu će objaviti u ponedjeljak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.